Povežite se s nama

Vijesti

Za zapošljavanje invalida 400.000 KM

Objavljeno

on

Prijedor – Republički Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom iz godine u godinu posluje pozitivno, a upravo uz pomoć te ustanove Vlada RS pokazala je brigu prema licima sa invaliditetom, rekao je u petak u Prijedoru ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović.

On je nakon razgovora sa direktorom fonda Milenkom Vučkovcem podsjetio da je glavna aktivnost ovog fonda vraćanje poreza i doprinosa svim poslodavcima koji su zapošljavali lica sa invaliditetom, a takvih je u Srpskoj 800 sa između 1.200 i 1.300 zaposlenih lica sa invaliditetom.

Vučkovac je rekao da je za ovu godinu za prvi javni poziv bilo predviđeno 337.500 KM za projekte zapošljavanja i ekonomske podrške licima sa invaliditetom u Srpskoj, ali da će za te namjene biti odobreno oko 400.000 KM.

Prema riječima Milunovića projektom ekonomske podrške licima sa invaliditetom u ruralnim područjima realizovan je 91 paket vrijednosti 2.500 KM po osobi, znatno više od planiranih 55 paketa.

Autor: S. Ta.
Izvor: Glas Srpske

Advertisement

Popularno