Povežite se s nama

Vijesti

Uručena posthumna odlikovanja za 18 porodica poginulih boraca

Objavljeno

on

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragićević uručili su u Prijedoru posthumna odlikovanja za 18 porodica poginulih boraca iz opština Drinić/ Petrovac, Novi Grad ,Oštra Luka i grada Prijedora.

” Uz ova priznanja nastojaćemo da se i sva ostala neriješena pitanja statusa porodica poginulih porodica riješe”, naglasio je Đaković.

Do sada je uručeno 1700 odlikovanja i medalja zasluga za narod ,a ove godine biće dodijeljeno 174 odlikovanja.

U ime porodica poginulih i posthumno odlikovanih boraca na ovoj svečanosti se obratila Milka Milunović i zahvalila svima koji su ovaj događaj organizovali i ispunili dato obećanje da će odlikovati sve porodice poginulih boraca.

Predsjednik Republike Srpske je povodom Vidovdana , krsne slave Vojske Republike Srpkse i povodom 15.septembra , Dana poginulih i nestalih Republike Srpske , a na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske odlikovao 174 poginula borca Vojske Republike Srpske Medaljom zasluga za narod.

Izvor: Prijedor Grad

Advertisement

Popularno