Povežite se s nama

Vijesti

Otvorena likovna izložba povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Objavljeno

on

U organizaciji Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama ” Neven” danas je u Muzeju Kozare otvorena izložba likovnih radova pod nazivom” Buđenje.

Predsjednica Udruženja Vesna Berić je novinarima izjavila da su izloženi raodvi nastali tokom oktobra i novemra ove godine u okviru projekta ” Prošetaj sa mnom kroz grad” koji je podržalo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH .

” Cilj projekta je bio promocija prava i potencijala osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju,a pokazao se veoma značajnim za njihovu terapiju opuštanja i ispoljavanja njihovih osjećanja prema porodici i okruženju, uopšte”, istakla je Berićeva.

Kroz rad sa likovnom umjetnicom Marijom Dobrijević korisnici Dnevnog centra Udruženja ” Neven” nastalo je preko 200 crteža, kolaža, akvarela i slika na platnima, gdje su se neki do njih prvi put upoznali sa crtačkim i slikarskim tehnikama.

” Cilj izložbe, kao i sam naziv kaže buđenje, prije svega svijesti građana o osobamasa poteškoćama u intelektualnom razvoju, ali i kreativnosti učesnika kao i njihovog samopouzdanja”, rekla je Dobrijevićeva.

Izložba , koja je otvorena povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom , će biti otvorena do 15.decembra.

Izvor: Prijedor Grad

Advertisement

Popularno