Povežite se s nama

Vijesti

Akcija “Ugovor” prijavljena dva lice za tri krivična djela

Objavljeno

on

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, 12.03.2019. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, u nastavku akcije kodnog naziva “Ugovor”, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala D.I. (1950) iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem” i “Falisifikovanje ili uništavanje službene isprave” i  R.M. (1982) iz Novog Grada za krivično djelo “Falisifikovanje ili uništavanje službene isprave”.

Osunjičeno lice D.I. se tereti da je u jednom osiguravajućem društvu u Novom Gradu neovlašteno obavljao poslove preuzimača rizika u osiguranju te je prilikom sačinjavanja ugovora o prijemu robe na komisionu prodaju, u više slučajeva krivotvorio potpise kupaca čime je počinio navedena krivična djela.

Osumnjičeno lice R.M. se tereti da je kao posrednik u jednom osiguravajućem društvu u Novom Gradu falsifikovalo potpise korisnika osiguranja čime je opisanom radnjom počinilo navedeno krivično djelo.

U dosadašnjim aktivnostima akcije “Ugovor” Policijska uprava Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijela je četiri izvještaja protiv četiri lica.

Izvor: MUP Republike Srpske

Advertisement

Popularno